Procedeul de termografie in constructii (termografie cladiri sau termoviziune) reprezinta citirea radiatiilor electromagnetice in spectrul IR (infrarosu), prin instrumente dedicate, care furnizeaza informatii utile pentru inspectarea și efectuarea de testari non-distructive ale elementelor unei construcții.
Termografia in constructii:
- detecteaza unde si cum se scurge energia, prin diversele materiale componente ale contructiei, atat prin transfer termic cat si prin infiltratiile/exfiltratiile cauzate de zonele neetanse dintre elementele constructiei.
Daca sunteti interesat de efectuarea unui investigatii de termografie in constructii Solicitati o cotatie aici!
Termogramele obtinute prin utilizarea corecta a procedurii de termoviziune scot in evidenta defecte de constructie, prin pete de culoare distincte, greu de detectat in mod normal.
CE SE POATE OBTINE PRINTR-O TERMOGRAFIE IN CONSTRUCTII (TERMOVIZIUNE) ?
Prin intermediul termografiei, se pot obtine urmatoarele:
- Detectia puntilor termice – Puntile termice reprezinta zone prin care transferul/pierderea de caldura (energie) se face printr-un mod mult mai accelerat decat prin zonele mai bine izolate termic, punti termice, ce se regasesc in dreptul stalpilor, grinzilor, buiandrugilor, planseelor, atat pe fatade, cat si in zonele de terase/acoperisuri/socluri.
Puntile termice pot favoriza aparitia condensului, deoarece, in anumite conditii de temperatura si umiditate relativa, pe suprafata acestora, la interior, se pot atinge temperaturi inferioare punctului de roua si astfel se pot crea premisele aparitiei mucegaiului.
Detectia unei izolari deficitare a peretilor/acoperisurilor/teraselor ce poate fi cauzata de lipsa termoizolatiei sau de utilizarea unor materiale termoizolante de slaba caliate si/sau de grosime insuficienta.
Detectia infiltratiilor/exfiltratiilor de aer ce pot aparea in jurul tamplariei exterioare (ferestre/usi), sau in perimetrul gaurilor de trecere a tubulaturilor ce traverseaza elementele constructiilor.
Detectia elementelor de slaba calitate din punct de vedere al conductivitatii termice, elemente componente ale tamplariei exterioare (ferestre/usi), in speta a ramelor/profilelor tamplariei.
Detectia instalatiilor sanitare sau de incalzire ascunse in pereti/pardoseli (atunci cand acestea sunt in regim de functionare). Caldura radiata de instalatii duce la o variatie de temperatura pe suprafata elementului de constructie in cadrul caruia sunt inglobate.
Detectia infiltratiilor de apa in fatade/socluri/terase, daca aceste infiltratii afecteaza straturile exterioare, proces vizibil prin procedura de termografie in constructii (termografie cladiri), deoarece, zonele umede au temperaturi diferite fata de zonele uscate.
Procedura de termografie in contructii ofera rezultate optime atunci cand diferenta de temperatura dintre mediul exterior si cel interior este de cca. 20°C!
ESTE NECESARA O ANALIZA DE TERMOGRAFIE IN CONSTRUCTII (TERMOVIZIUNE) ?
Reflex Architecture SRL Bucuresti ofera servicii de termografie in constructii la preturi extrem de avantajoase.
Termografia nu influenteaza rezultatele unui certificat energetic, insa este foarte utila ca si investigatie suplimentara in cadrul unui audit energetic, atunci cand se stabilesc solutiile de reabilitare termica.
Auditul energetic se intocmeste doar de catre auditorii energetici atestati conform legii de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP).